Ni glömmer väl inte

http://februarymum.blogg.se/2010/december/gissningen.html

Att vara smal

Det saknar jag! hihi denna bilden är tagen i Bosnien i sommras. Här var jag dock gravid i ca 2 veckan fast det hade jag ju ingen aning om då :) men smal var jag fortfarande ;)









Rastlös

som fan, det är lördag och finns inte ett skit att göra. Har suttit inne hela dagen och tråkat och hoppats att man ska komma på något kul att göra, men här finns inget!! och vem är inte trött på att se film, det gör vi varenda kväll! bläää vilken skit dag, hoppas aldrig mer det kommer en sån här dag. Det är nog det enda som gör mig riktigt sur nu för tiden! Hoppas alla andra har en lite roligare lördag än mig iaf :)

Vecka 37

Ja idag går jag in i vecka 37 då =) Känns kul. Nu kan bebisen komma i princip när som hellst, men oftast går man väl nästan över tiden med första barnet :/

Ne nu ska jag och älsklingen åka med min bror till Skövde för han ska tatuera sig =) de skulle ta ca 4 timmar. Men jag ska gå lite på stan där och kika också tänkte jag.

Vecka 35 + 6

Lite bilder









Fick denna fina tunika av Dinos mamma igår, från Kappahl =)

MVC vecka 35 + 5

Ja nu ska jag till MVC strax, skriver sedan när vi kommit hem därifrån hur allt gick =)

Idag var allt kanon som vanligt :)

* Mitt blodtryck 115/60
* Bebisens puls/hjärtslag var allt mellan 130-160 men helt normalt
* Urin 0
* Måttet var idag 33, skrev 33 sist men då vart det tydligen 32 så en centimeter sen sist men det såg också bra ut bebisen följer sin kurva =)
* Järnvärdet var idag 113 men 122 sist så ska köpa järntabletter nu sista månaden :)

Larmet.

Ja nu har babylarmet kommit, va och hämtade ut det förut :) Vi provade på Dino och det verkar fungera perfekt =)


Så ser det ut

SLITZ

Ja denna tidningen kom ut idag då! Min syster på framsidan :) Så köp den vettja ;) haha

Livlig bebis..

Ja idag är första dagen hon hållt på och röra sig i snart 1,5 timmar :) haha riktig fart där inne, undrar vad hon tänker och gör där inne :D tänk vad uttråkad jag skulle vara om jag låg i en mage i 9 månader haha. Hoppas hon känner likadant och kommer ut till mamma & pappa snart! Idag är det EXAKT 1 månad kvar till BF..

Älsklingen är nu i göteborg med sin pappa, de hämtar hans farbror som kommer med bussen från Bosnien :) Hans farbror har aldrig vart i Sverige så det blir intressant att se vad han tycker om detta land.

Superförkyld!

Urs vad jobbigt det är när det verkligen värker i näsan. Hela natten har jag känt så och har inte alls sovit bra. Älsklingen har vart och jobbat inatt så han ligger nu och sover :)

Jag har precis ätit frukost och tagit mig ett varmt bad, riktigt skönt då känner man sig lite piggare. Ska diska och plocka ordning lite sen blir det nog att krypa ner bredvid älsklingen och se en film.

Jag undrar hur alla andra känner sig i vecka 35-36? Jag känner typ inte av någonting :/ Inga sammandragningar, inte ont någonstans och bebisen rör sig för fullt. Men jag undrar när ska man börja få det jobbigt av graviditeten? :D Okej det är klart det är svårt att få på sig skor, strumpor och att gå långa sträckor. Men jag trodde iaf att en graviditet skulle vara jobbigare än så! Och det är inte så att jag VILL ha ont men jag vill känna av att det är nära nu, haha jag kanske går över tiden med 9 månader till ;) känns så just nu iaf :D

Vecka 35 + 1

Lämna :(

Ska lämna Lidköping en natt för att hälsa på Pernilla och mina syskon. Känns konstigt som fan! har inte vart ifrån Dino på hur länge sen som hellst. Haha känner mig riktigt töntig men blir nästan ledsen när jag tänker på hur mycket jag kommer sakna han ikväll. ( gravidhormoner?) Men imorgon åker vi till ett äventyrsbad i Vänserborg och sedan åker jag hem igen :)
Och det är jag som frivilligt åker iväg bara för att jag suttit hemma i flera månader utan att åka iväg någonstans typ, och älsklingen ville inte med hehe så det är inte att vi bråkat eller något sånt utan han orkade inte bara :P men men då får han ha tråkigt hemma också :D Men jag älskar han som tusan! Det är vid sånna här tillfällen man känner av det extra mycket <3 Nu drar jag mig!



XOXO

Egen bloggdesign.

Ja jag har suttit och fixat en hel del själv, och faktiskt lärt mig lite. Jag är inte helt nöjd med min blogg men detta är en bra början på den iaf =) någon som tyckte det blev bättre än innan?

Bloglovin!

Följ min blogg med bloglovin


Någon som kan hjälpa mig med hur man får in bloglovin att synas i bloggen? =)

Andningslarm.se

Japp då var det beställt! Kostade 1600kr men det är det verkligen värt för att känna sig trygg och veta att våran lilla tjej är trygg :)

när kommer bebisen <3

När tror ni? skriv så lägger jag in det i listan :)


http://februarymum.blogg.se/2010/december/gissningen.html

ONT

Vaknar mitt i natten av riktiga kramper runt höfter och mot ryggen. Vet inte vad det är och det kommer inte varje natt utan oftast mer om jag rört mig och hållt igång mycket under dagen. Någon som har haft samma smärta som vet vad det är? för jag tror inte det är förvärkar? :/

Försäkring till sitt barn

Ja, Idag klockan 18:15 kommer det hit en tjej som ska prata om försäkringar. Vi vet inte vilken vi vill ha till vårt barn än men vi får se vad hon säger så vi kan jämföra och välja det bästa :) har ni andra mammor någon bra försäkring att rekommendera? :)

Frukost

Ja jag har börjat äta smörgröt varje morgon, ( någon som vet vad det är? ) haha. Min mamma gjorde alltid det när vi var små och jag älskade verkligen det. Det gör jag fortfarande. Det  är något recept från min gammelmormor lr något har jag hört. Men iaf såhär gör man:

Smält en klick margarin, ca 50 g till en portion brukar jag ta. Häll sedan i ca en matsked socker, beror på hur sött du gillar. Sedan häller du i mjöl i kastrullen och rör runt så det blir lite geggigt. Efter det häller du i mjölk. Börja med lite så du ser tjockleken på gröten, blir den för tjock så häller du på lite mer mjölk. Sedan låter du gröten koka under omrörning någon minut. Och sedan tar du bort kastrullen från plattan och kläcker i ett rått ägg och rör runt. Sen är gröten klar :)

Vill du ha 2 portioner så gör du självklart bara dubbelt typ. Det finns inget exakt recept på denna gröt men det går typ inte att misslyckas. Det låter äckligt med ett rått ägg men det blandas ihop och blir inte rått ändå :) Jag älskar iaf denna gröt. hehe kanske värd att prova :)

Kort från 1års dagen <3




<3 1 år med älsklingen <3

1 år med min älskling idag, jag är så lycklig att jag träffat mannen i mitt liv. Kommer alltid älska honom och det finns ingen bättre person! Jag och Dino är som gjorda för varandra! Vi har ett perfekt liv och snart får vi en liten familj det ska bli underbart att få se sin dotter som kommer från mig och den finaste människan på jorden. Varje gång jag kommer kolla på henne eller min älskling så vet jag att jag bara kommer känna glädje och lycka. Dom två betyder verkligen allt för mig! trots att jag inte fått se henne eller hålla henne i mina armar än och hon bara ligger och rullar runt i magen nu och gör mamma kissenödig, hihi så älskar jag dom mest av allt <3

Min älskling är så söt, man blir så glad av att läsa det han skrivit, han skrev såhär idag på sin facebook:

Tiden går väldigt fort när man har det kul och man har det bästa man kan ha i livet :) ett år med min älskling idag och jag är världens lyckligaste, snart har vi våran egna familj :D Älskar dig mest av allt Ida Thorsell ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sen tog han en del på bosniska också, förstår ni något? ;) :

Danas smo zajedno vec jednu godinu ja i moja ljubavi ♥ ♥ ♥ ♥


Bak dags!

Nu ska jag försöka mig på en kladdkaka med marängtopp över, får se hur detta smakar :) men det låter väldigt gott.

Kladdkaka med maräng

Kladdkaka med marängtopp. Gräddningstiden varierar beroende på typ av ugn. Man kan även breda på marängen från början och låta den vara med hela gräddningstiden, men sätt den då inte längst upp i ugnen.

Typ: Kakor Kök: Övrigt/Vet ej Tillagning: Bakat

Ingredienser (1 portioner/st.)
2 st ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1,5 dl vetemjöl
100 gram smör/margarin

Marängsmet

2 st äggvitor
8 msk socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet och låt det svalna.
  2. Blanda de övriga ingredienserna och tillsätt sedan det avsvalnade matfettet. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  3. Vispa äggvitor och socker till en fast smet.
  4. Ta ut kakan och bred på marängsmeten. Sätt in kakan ytterligare 10-15 minuter längst upp i ugnen, så att marängen får färg.

VECKA 34+0 IDAG


Innedag!

Haha har inte vart ute på hela dagen, men det är ju svinkallt och så halt! Men jag tänkte ändå att jag ska gå bort en sväng till brorsanoch hans tjej sen så att man får röra på sig lite iaf :) Min älskling är och tränar fotboll nu och är nog inte hemma än på ett tag ändå :) Jag har börjat dricka te nu! faktiskt riktigt gott. Har alltid gillat det men det var väldigt länge sen jag drack det, så nu sitter jag här med en varm kopp. Kan vara skönt innan man ska ut i minusgraderna :)

MVC besök

Är idag i vecka 33+5.
Besöket hos barnmorskan idag gick jättebra.

* Mitt urinprov var 0
* Mitt blodtryck låg på 125 genom 60
* Bebisens hjärtljud låg omkring 158 när hon blev lite ilsk i magen haha. Hennes hjärtljud gick från 140-160 ca
* SF måttet var idag 33 cm

11 Januari 2011

Idag började jag dagen med en god frukost, sedan upp och städa och älsklingen diskade lite, sedan gjorde han jättegod mat. Köttbullar, hemmagjort potatismos, lingon & gräddsås. Efter det diskade han allt efter maten, då gjorde jag en citron & limekaka igen, haha kan ju säga att jag är riktigt trött på den men mamma kom till Lidköping idag ifrån strömstad ( där hon bor ) och hon ville gärna smaka på den så gjorde den en gång till då :) Nu ska jag och älsklingen strax gå hem till min lillebror och fika.. Idag är det 44 dagar kvar till BF och tiden går som vanligt lika segt. får verkligen panik någon som vet vad man ska fördriva tiden med så att en månad bara försvinner?

IKEA

Ja då kom vi precis hem från IKEA. vi har nu köpt klart allt till lilla Alina, känns himla skönt :)
Det vi köpte idag var:

Alinas saker
* Madrass till sängen
* Kudde
* Täcke
* 5 små tyg haklappar
* Rosa påslakanset


Till oss
*
Två kuddar
* Toaborstar
* Bestick ställ
* Strumpor till Dino
* En tång man tar kok korv med haha jag har velat ha en sån länge, så bra om man steker biffar mm

hahaha vilken tönt!

Det finns en riktig tönt, behöver inte skriva ut namnet ;) som TROR att jag har ett likadant förhållande nu som jag hade då jag var 15 år. Hahahaha jag kan ju inte göra annat än att skratta. Men sånt är ju inget att bry sig om, folk får TRO vad dom vill, det man blir mer sur för är när folk sprider falska rykten ;)

Jag är ju nu 20 år och jag och min älskling har det perfekta förhållandet :) vi skulle inte kunna få det bättre. Jag skulle kunna skriva en lista med 100000000000 posetiva saker ur vårt förhållande, och den negativa listan hade vart 0... Vi är så lyckliga tillsammans, allt fungerar kanon! Svartsjuka & bråk existerar inte i vårt förhållande och jag är så glad över att ha träffat den riktiga mannen i mitt liv. Min sötis som jag skulle göra allt för!
<3 ÄLSKAR DIG DINO HUSIC <3


K.Ä.R.L.E.K

VECKA 33 BILDER

Vecka 33 då, köpte detta linnet & pyjamas byxor på H&M idag.
Linne 30kr
Pyjamas byxor 30kr
Billigt, bra & bekvämt ;)





Ett kort på min älskling också med sina nya kläder från Stadium, Tröja & mjukis :)

Vecka 33 idag

Ja nu är jag på prick i vecka 33 har alltså gått in i vecka 34.
Kommer bilder senare :) Nu ska jag en sväng till stan med min älskade!

Jobbig dag!

Har vart trött & sur hela dagen, första dagen jag känner så!

Torsdag

Godmorgon, dags att vakna till nu ännu en seg dag står framför mig. Nu är det hela 49 dagar kvar till BF och jag längtar förfärligt alltså. Räknar varenda dag! trots att jag inte borde göra det eftersom att tiden då går ännu långsammare.
Nu sitter jag med 4 rostmackor med gräddost och ett glad oboy, Ännu har inte lillan i magen vaknat till liv men när jag ätit en 2-3 mackor då brukar hon börja röra sig en hel del :) det är så mysigt på ett sätt att vara gravid men samtidigt undrar man ju hur hon ser ut. Vem är hon lik? vad väger hon och hur lång är hon. JA alla dessa frågor kommer jag någon dag få reda på :) ska bli så spännande!
Älsklingen kom precis hem och han hade köpt påfyllning till min mobil, haha han tyckte nog också det behövdes ;) tror inte jag fyllt på den på mer än 1 månad.


Här är bild på innan min graviditet och hur jag ser ut nu HAHA

INNAN



NU



SOM NI SER EN HEL DEL SKILLNAD! HELA 15 KILO HAR JAG GÅTT UPP NU, MEN SEN SKA DET BORT!

51 days to go!

Ja tiden går fortfarande lika segt, jag vill se vår prinsessa nu! Och många andra får barn lite då och då vilket gör att man längtar ännu mer :)
Inatt vaknade jag av att det smakade spy i munnen, så jäkla vidrigt då var det sura uppstötningar som kommer upp. Hatar denna halsbränna & uppstötningar. urs! Nu sitter jag ensam hemma för älsklingen har åkt med sin pappa för att köra hans farmor till sjukhuset, hon mådde inte så bra stackarn hoppas det går bra där :)
Lilla Alina rör sig för fullt nu medans jag sitter här och skriver, det är så underbart att känna hennes rörelser men vissa rörelser gör riktigt ont ibland. hehe hon blir bara starkare & starkare :)
Nu är jag i vecka 32 + 4 och tog 2 bilder igår som jag tänkte lägga upp.

32+3


Citron & lime kaka

Godaste kakan jag någonsin ätit! den bör ni prova.. Här är receptet :)

Ingredienser till degen:
* 3 dl vetemjöl
* 2 msk socker
* 125 g smör
* 1 äggula

Fyllning:
* 3 ägg
* 2 dl socker
* 2 dl vispgrädde
* 2 msk vetemjöl
* 1 tsk vaniljsocker
* Rivet skal och pressad saft från 1 citron
* Rivet skal och pressad saft från 1 lime


GÖR SÅHÄR:

Hacka ihop mjöl,socker och smör till en grynig massa. Tillsätt sedan äggulan och rör ihop till en jämn deg. Tryck ut degen i en form ( det står med löstagbar kant men går lika bra utan ) sedan ska formen med degen stå i kylen i 30 minuter.

Sätt på ugnen på 200 grader

Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan i resten av ingredienserna som ska vara i fyllningen. Häll sedan i detta i pajformen. Grädda i nedre delan av ugnen i 30 min
RSS 2.0