Bak dags!
Nu ska jag försöka mig på en kladdkaka med marängtopp över, får se hur detta smakar :) men det låter väldigt gott.
Kladdkaka med marängtopp. Gräddningstiden varierar beroende på typ av ugn. Man kan även breda på marängen från början och låta den vara med hela gräddningstiden, men sätt den då inte längst upp i ugnen.
Typ: Kakor • Kök: Övrigt/Vet ej • Tillagning: Bakat
2 st | ägg |
3 dl | socker |
1 tsk | vaniljsocker |
4 msk | kakao |
1 krm | salt ![]() |
1,5 dl | vetemjöl |
100 gram | smör/margarin |
Marängsmet |
|
2 st | äggvitor |
8 msk | socker |
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet och låt det svalna.
-
Blanda de övriga ingredienserna och tillsätt sedan det avsvalnade matfettet. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
-
Vispa äggvitor och socker till en fast smet.
-
Ta ut kakan och bred på marängsmeten. Sätt in kakan ytterligare 10-15 minuter längst upp i ugnen, så att marängen får färg.

Åh maräng på kakor är ju bland det bästa! Detta ska jag prova med någon gång. Den kakan du gjorde fast med ananas lät ju spännande också :)
Åh! mums va gott :) har själv bakat en citronmaräng-paj förut, det är ju också med maräng ovanpå. det är jävligt svårt men det blir jävligt gott! :P
Jag tror inte att du misslyckades alls, eftersom marängen var inne så pass kort tid(som den skulle vara enligt receptet) så hinner den inte bli så torr. Är nog meningen att den ska vara lite mjuk i mitten :)
hejs. planer för imorgon? :)
det lät ruskigt gott ! Blev det bra ?