Förlossningsberättelse!

Ja denna berättelse är inget posetivt precis, ett rent helvete har vi vart med om! men det var riktigt tur att allt gick så bra till slut och allt var värt smärtan mm för att få våran vackra dotter.

Det började med att vi den 28 februari åkte till KSS på grund av att jag hade en del värkar som kom ganska tätt. När vi väl kom in var jag öppen 2 cm och livmodertappen var det 2 cm kvar utav. Men konstigt nog tyckte de att vi skulle övernatta på sjukhuset så det gjorde vi. På morgonen då vi vaknat upp på sjukhuset så blev jag undersökt, hade inte öppnat mig mer än 2 cm men livmodertappen var nu helt utplånad. WOW tänkte vi nu är det på G iaf. Jag hade fortfarande kvar mina värkar och vi vågade inte åka hem, men läkarna gav mig smärtstillande och skickade hem mig vid 14 tiden. Vi blev sura!

När vi väl kom hem så satte jag mig på toaletten för att kissa, då lossnade slemproppen! BLÄ den va vidrig, haha och jag och älsklingen har väntat så på att den ska lossna för de är ju ändå ett litet tecken. Men när han väl såg den så sprang han till köket och spydde! haha jag kunde inte hålla mig för skratt. Efter allt detta la jag mig i badet för att minska på värkarna tänkte jag. Sedan la vi oss i sängen för att kolla på ett avsnitt av tre kronor. Vi kollade i ca 15 min och då fick jag en riktigt stark värk som jag verkligen fick andas mig igenom. Men jag fattade inte att det var en värk. Men när andra värken kom började jag gråta. Det gjorde SÅ JÄVLA ONT! tror de va nått fel på mina värkar. Men iaf så åkte vi tillbaka till KSS och vi var framme vid 18 tiden ungefär. När vi kom in gjordes en CTG kurva och de såg att jag hade starka regelbundna värkar som kom med ca 5 minuters mellanrum. Sedan undersökte de mig och jag hade då öppnat mig till 3 cm! Vi blev superglada. Men jag hade jätteont vid varje värk. Visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen jag provade med allt. Till slut kom jag på att det lättaste var om jag gick runt hela tiden så det gjorde jag.

Sedan fick vi ett förlossningsrum och tog med alla våra saker dit. Då bestämde jag mig för att jag ville duscha så jag stod i duschen en bra stund. Sedan började det göra mer & mer ont jag blev ganska rädd för jag trodde inte det skulle göra så jävla ont med ( värkar ) liksom. Jag bad iaf om att få en Epidural bedövning och in kom en läkare. Han höll på o grejja i ryggen en bra stund sen sa han bara att han inte vågade chansa så han gick igen och skickade in en kollega, Jag fattade inget och jag fick bara ondare och ondare. När den andra läkaren kom in så stack han mig i ryggen men han gjorde samma misstag så jag fick ingen jävla bedövning. NU var vi rädda. Jag skrek av smärta! Min älskling grät och tittade så ledsamt på mig att han fick mig att gråta också. Jag låg och höll min älskling i handen och vi båda grät. Ingen barnmorska hjälpte oss på något sätt, de stod vid mina fötter och bara kollade på mig. Smärtan blev värre och värre och värre. Lustgasen hjälpte inte, min kille skrek på barnmorskorna att de skulle GÖRA NÅGOT? att de skulle hjälpa mig, men den ena tjejen gick ut på lunch... HALLÅ???

När hon sedan kom tillbaka bad jag om att få bedövningsspruta i underlivet, tror ni det hjälpte? nej snarare blev värkarna värre och ännu tätare. Jag var pissvåt och bara skrek och skrek, min älskling visste inte vart han skulle ta vägen eller vad han skulle göra så han bara skrek han också! De provade då att ge mig sterila kvaddlar. o fy fan de gjorde riktigt jävla ont. och hjälpte inte ett skit!... Till slut fick jag nog av de där jävla fittorna som inte gjorde ett skit och jag orkade inte mer. Jag hade ingen kraft kvar i min kropp. Jag hade legat med förjävlig smärta i kanske 3-4 timmar. Då skrek jag TA LIVET AV MIG NU!!! ELLER GÖR KEJSARSNITT!!! de svarade att ( bebisen mår bra, och du också) så därför ser vi ingen möjlighet till snitt. Efter ca 2 timmar till med mitt skrikande att jag bara ville dö så gick de med på snitt. för jag hade bara öppnats 5 jävla cm ???? helt sjukt. trots alla dessa timmar och alla jävla värkar så öppnades jag SJUKT sakta. Så de förberedde operations salen. Också det tog en jävla tid. När vi väl kom in där så skulle de bedöva halva min kropp för jag skulle ju vara vaken under snittet. MEN då kunde inte han bedöva mig, det blev fel IGEN! han sa ( oj då detta var väldigt ovanligt, vi får söva henne) sen bara försvann jag!

När jag vaknade upp såg jag ett vitt ljus och min älskling som stod och höll i våran bebis! Jag hörde att någon sa åhh det blev en tjej iaf.. Sen pussade jag henne på pannan och slocknade igen. När jag sedan vaknade upp igen låg jag i ett mörkt uppvakningsrum. Min älskling kom till mig efter en liten stund och han hade vår dotter med sig. Jag bad honom att hålla upp henne så jag fick se hur hon såg ut!. Hon var så fin och så perfekt. Sen körde de upp mig på vårt rum som vi hade fått. där låg vi och myste hela familjen. Men jag var inte så pigg kan man säga.

Jag bara varnar alla att FÖD INTE BARN på kss! de är sjukt dåliga läkare och dålig personal! välj vad som helst förutom det =)

Jag fick också spinal huvudvärk pga att de stuckit mig fel och vätska som går upp till hjärnan hade läckt. Men som tur var fick jag en bra läkare då som sprutade in blod i min rygg och förklarade varför de andra läkarna gjort fel. Jo för de flesta människor har 7 cm från ryggrad till där bedöningar mm ska sitta, men jag hade bara 3 cm. Och det ska en bra läkare känna. vilket han gjorde =)

Jag och min älskling hade de riktigt tufft de första dagarna, denna händelse gjorde att vi bara grät och mådde skit i ca 3 dagar. Men när vi pratat med kurator och denna läkare som förklarat allt så mådde vi mycket mycket bättre :) Och nu är allt kanon!

Idag har vi rosa kläder som Alina fick av farbror :)Kommentarer
Linda R

Usch och fy...ingen rolig länsing detta :(

Men är glad att allt gick bra tillslut och att ni mår bra nu =)

Tyvärr känner jag igen mig o min upplevelse av förlossningen en hel del o det är tragiskt att det kan bli så i Sverige som har så bra sjukhus. Men det som är positivt är ju att dom pratade med er efteråt och förklarade allt...tyvärr har jag ännu inte fått en föklaring pga tidsbrist tydligen...men om en månad så ska jag komma o prata med dom som va med under "förlossningen" Sen lät ditt öppningsskede liknande oxå och för det ska jag få göra en röntgen av bäckenet eftersom att jag är ganska liten i kroppen och det kan vara därför jag inte heller öppnade mig i normal takt...kanske är något att tänka på för din del med? Skönt att veta inför nästa bebis (om ni ska ha fler) om det blir kejsarsnitt eller inte. Super söt liten flicka ni fått och hur det än är så är all värk i världen värt att ta för att man får en helt egen liten bebis <3 Mvh linda

2011-03-12 @ 00:05:11
URL: http://farrydaylady.blogg.se/
Anonym

Usch så illa trodde ja inte din förlossning var vet att den va dålig men inte så :/ Skönt allt gick bra tillslut :) Förstår dig med att man måste röra på sig under värkarna ja kunde inte heller stå till :P Åh själv tyckte ja Kss var toppen båda ggr, så du måste haft en jävla otur att de gick som de gick :/ Ja tror att de begås en hel del misstag på alla förlossningar/ sjukhus så de va nog inte bara Kss, men jag förstår dig ändå efter en sådan här upplevelse! Men nu har ni ju eran söta Alina :)

Hoppas vi ses snart :)

Kram Nathalie

2011-03-12 @ 00:15:30
Aldina

Inget roligt att läsa, men tur att någon förklarade för er och att ni fick eran fina dotter!

Al lycka i framtiden och du kommer bli en riktigt bra mamma och Alina har tur som fått dig som mamma.

Som man säger på bosniska; Neka ti je zivi i zdrava, sa srecom. :))

2011-03-12 @ 00:35:15
Sanne - Mamma till Lykke

Fy inget kul alls :(

Känner igen det där med snittet.. dom satte bedövning fel på mig också, men gick på andra..Tråkigt att du råka ut för så dålig personal :(

2011-03-12 @ 08:31:12
URL: http://lykkeochjag.blogg.se/
Jennie, Livet, vardagen och Familjen!

stackars er :( vi födde på NÄL och där var allting bra, ska komma ihåg att INTE åka till KSS nästa gång. Skönt att allt är bra nu med er och llltjejen!

2011-03-12 @ 08:46:40
URL: http://jenniesays.blogg.se/
Miia mamma till My

Men fy, ingen drömförlossning direkt. Och vilka läkare ni fick, vart fick dom sin licens ifrån egentligen. Men skönt att snittet gick bra sen iallafall och att ni mår bra.

Tjejen är bedårande och du kommer bli en jättebra mamma :O)

jess

nemen ett stort grattis till bebban och synd at du oxå fick en dålig erfarenhet av det hela..

2011-03-12 @ 12:36:06
URL: http://theshedevil.blogg.se/
Linda R

Skönt att du iaf har "bestämt" dig för ett planerat snitt nästa gång...själv så vet jag inte vad ja vill göra-skönt att slippa värkarna men sen samtidigt hade ja ett helvete efteråt med värk från snittet så det kanske går jämt upp :p

Ja om du vill så kan du säkert oxå få göra en sån undersökning för du är ju inte heller så stor i kroppen =)

2011-03-12 @ 13:59:54
URL: http://farrydaylady.blogg.se/
Malin & Prinsessan

Vad tråkigt att ni fick en sådan dålig upplevelse. Men stort grattis till lilla tjejen!Kram

2011-03-14 @ 10:10:59
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
stina

men fy va hemskt! å ja som tyckte det var hemskt då den första läkarn satte eda på mej å efter tredje försöket sa "nu får inte jag prova mer utan måste kalla på en överläkare" å då gick det iaf på en sekunde å det kändes ingenting.. Men fyy.. Skönt att ni fick en liten underbaring iaf :) som är frisk å kry å SÖT! :)

2011-03-15 @ 09:15:38
URL: http://mammastinsen.blogg.se/
Fia

Fy vad tråkigt att höra! Lät riktigt hemskt. Jag upplevde också värkarna hemska och min första EDA tog inte heller! Men den andra iaf så jag fick vila en liten stund innan krystvärkarna... Jag säger som du, att det var värt det för bebisen! Kram!

2011-03-15 @ 09:34:26
URL: http://airyfairy.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0